Lumiaho: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Lumiaho

Lumiaho on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Lumiahojen määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 136 max

v. 2014 223

v. 2015 225

v. 2016 228

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Lumiaho on noin sijalla 3 400.

Lumiaho on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Lumiaho ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Lumiaho on tavallisimpia nimiä mm. seuraavilla paikkakunnilla:

Listalla on kuntia, joissa Lumiaho on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikat on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkit). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Lumiaho ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 82 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Lumiahoja on 228.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1945–1997
Toimivat oy:t
2011–2014

Sana Lumiaho tai Lumiahon esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Lumiaho

Lumiaho (paikannimi)Katuosoitteissa

Lumiaho on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 29 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, kylä/kaupunginosa/kulmakunta, metsäalue sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Lumiaho jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Lumiaho esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Lumiahontie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Lumiaho-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Лумиахо tarkoittaa nimeä Lumiaho. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Lumia Lumiaho.

Samankaltaisia nimiä kuin Lumiaho

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: lumiaho.com, lumiaho.fi, lumiaho.net, lumiaho.eu, lumiaho.info, lumiaho.name, lumiaho.org, lumiahot.com, lumiahot.eu, lumiahot.fi, lumiahot.info, lumiahot.name, lumiahot.net, lumiahot.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Lumiaho i Finland. Surname Lumiaho in Finland.

©Tuomas Salste