Lummejoki: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Lummejoki

Lummejoki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Lummejokien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 23

v. 2016 24

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Lummejoki on noin sijalla 19 000.

Lummejoki-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 11. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Lummejoki on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Lummejoki ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Lummejoki

Lummejoki (paikannimi)Katuosoitteissa

Lummejoki on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on virtavesi.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Lummejoki jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Lummejoki esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Lummejoentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Lummejoki-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Луммейоки ("Lummeioki") tarkoittaa nimeä Lummejoki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Lummeiokj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Lummejoki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Lumi Lummejoki.

Samankaltaisia nimiä kuin Lummejoki

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Lummejoki i Finland. Surname Lummejoki in Finland.

©Tuomas Salste