Luodemäki: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Luodemäki

Luodemäki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Luodemäkien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 27

v. 2016 26

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Luodemäki on noin sijalla 18 000.

Luodemäki-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 11. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Luodemäki on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Luodemäki ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Luodemäki

Luodemäki (paikannimi)Katuosoitteissa

Luodemäki on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 6 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Luodemäki jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Luodemäki esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Luodemäentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Luodemäki-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Луодемяки ("Luodemjaki") tarkoittaa nimeä Luodemäki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Loodemäkj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Luodemäki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Luodemaki tai Luodemaeki, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Luodemäki

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Luodemäki i Finland. Surname Luodemäki in Finland.

©Tuomas Salste