Luoma-aho: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Luoma-aho

Luoma-aho on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Luoma-aho-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 361 max

v. 2014 432

v. 2015 429

v. 2016 430

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Luoma-aho on noin sijalla 2 000.

Luoma-aho on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Luoma-aho ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Luoma-aho on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Luoma-aho on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Luoma-aho ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 110 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Luoma-aho-nimisiä on 430.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1885-1926

Luoma-aho-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 28 Luoma-ahon asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Luoma-aho-nimisten yleisin asuinpaikka oli Alajärvi (22 vainajaa).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Luoma-aho, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 13.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Luoma-aho

Luoma-aho (paikannimi)

Luoma-aho on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, metsäalue sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Luoma-aho jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Karttapaikan avulla saa Luoma-aho-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Луома-ахо tarkoittaa nimeä Luoma-aho. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Looma=ahå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Luoma-aho olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Luoma-aho

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: luoma-aho.fi, luoma-aho.info, luoma-aho.net, luoma-aho.com, luoma-aho.eu, luoma-aho.name, luoma-aho.org, luoma-ahot.com, luoma-ahot.eu, luoma-ahot.fi, luoma-ahot.info, luoma-ahot.name, luoma-ahot.net, luoma-ahot.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Luoma-aho i Finland. Surname Luoma-aho in Finland.

©Tuomas Salste