Luotonen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Luotonen

Luotonen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko yleinen. Noin joka 8 000:s suomalainen on Luotonen.

Luotosten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 816 max

v. 1985 745

v. 2014 705

v. 2015 718

v. 2016 715

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Luotonen on noin sijalla 1 200.

Luotonen on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Luotonen ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Luotonen on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Luotonen on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Luotonen ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 58 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Luotosia on 715.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1922

Luotosia tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 88 Luotosen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Luotosten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Jämsä (6 vainajaa), Turku (6), Helsinki (4), Nakkila (4), Maaria (4), Kustavi (4), Uusikaupunki (4), Jämsänkoski (4) sekä Laitila (4). Valtaosa asui Lounais-Suomessa ja Hämeessä.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Luotonen, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 50.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1923–1933
Lakanneet yritykset
perust. 1946–1999

Sana Luotonen tai Luotosen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Luotonen

Luotonen (paikannimi)Katuosoitteissa

Luotonen on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 20 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on matalikko, saari, suo, talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Luotonen jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Luotonen esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Luotosentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Luotonen-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Luotoset ulkomailla

Ruotsissa Luotonen oli 10 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Луотонен tarkoittaa nimeä Luotonen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Lootoin on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Luotonen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Luotonen

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: luotonen.com, luotonen.eu, luotonen.fi, luotonen.info, luotonen.name, luotonen.net, luotonen.org, luotoset.com, luotoset.eu, luotoset.fi, luotoset.info, luotoset.name, luotoset.net, luotoset.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Luotonen i Finland. Surname Luotonen in Finland.

©Tuomas Salste