Lusminki: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Lusminki

Lusminki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Lusminkien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 24

v. 2016 24

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Lusminki on noin sijalla 19 000.

Lusminki-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 11. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Lusminki on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Lusminki ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Lusminki

Lusminki (paikannimi)Katuosoitteissa

Lusminki on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Lusminki jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Lusminki esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Lusmingintie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Lusminki-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Лусминки tarkoittaa nimeä Lusminki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Lusmingj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Lusminki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Lusia Lusminki.

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Lusminki i Finland. Surname Lusminki in Finland.

©Tuomas Salste