Luukas: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Luukas

Luukas on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Luukkaiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 163 max

v. 2014 143

v. 2015 141

v. 2016 141

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Luukas on noin sijalla 5 100.

Luukas on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Luukas ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1885-1920

Luukkaita tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 20 Luukkaan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Luukkaiden yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Lappeenranta (3 vainajaa) sekä Helsinki (3).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Luukas, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 16.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1917–1943
Lakanneet yritykset
perust. 1949–1998

Sana Luukas tai Luukkaan esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Luukas

Luukas (paikannimi)Katuosoitteissa

Luukas on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 10 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, niemi sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Luukas jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Luukas esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Luukkaankatu, Luukkaankuja, Luukkaanraitti, Luukkaanrinne, Luukkaantie, Luukkaantori. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Luukas-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Etunimi Luukas

Luukas on myös miehen etunimi. Vuonna 2016 Luukas oli yhtenä etunimenä 2 733 miehellä, mikä tarkoittaa, että noin joka 1 000:s mies oli etunimeltään Luukas. Juuri etunimenä Luukas onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 141 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä miesten ensimmäisenä etunimenä (2 074 henkeä). Toisena tai kolmantena etunimenä se on harvinaisempi (659).

Luukkaat ulkomailla

Ruotsissa Luukas oli 19 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Луукас tarkoittaa nimeä Luukas. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Luuka Luukas tai Luul Luukas.

Samankaltaisia nimiä kuin Luukas

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: luukas.fi, luukas.info, luukas.net, luukas.org, luukas.com, luukas.eu, luukas.name. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Luukas i Finland. Surname Luukas in Finland.

©Tuomas Salste