Luukko: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Luukko

Luukko on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Luukkojen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 398 max

v. 2014 409

v. 2015 410

v. 2016 410

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Luukko on noin sijalla 2 100.

Luukko on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Luukko ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Luukko on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Luukko on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Luukko ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 21 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Luukkoja on 410.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1928

Luukkoja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 40 Luukon asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Luukkojen yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Sakkola (5 vainajaa), Kiikala (3), Helsinki (3) sekä Parikkala (3). Valtaosa asui Itä- ja Länsi-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Luukko, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 26.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1917–1944
Lakanneet yritykset
perust. 1947–2000

Sana Luukko tai Luukon esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Luukko

Luukko (paikannimi)Katuosoitteissa

Luukko on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 6 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Luukko jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Luukko esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Luukonkuja, Luukonraitti, Luukontie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Luukko-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Луукко tarkoittaa nimeä Luukko. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Luckå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Luukko olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Luuka Luukko tai Luul Luukko.

Samankaltaisia nimiä kuin Luukko

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: luukko.com, luukko.org, luukko.eu, luukko.fi, luukko.info, luukko.name, luukko.net, luukot.com, luukot.eu, luukot.fi, luukot.info, luukot.name, luukot.net, luukot.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Luukko i Finland. Surname Luukko in Finland.

©Tuomas Salste