Lybeck: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Lybeck

Lybeck on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Lybeck-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 229

v. 2015 228

v. 2016 229

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Lybeck on noin sijalla 3 400.

Nimessä on vierasperäisiä kirjaimia (b, c). Ei-suomenkieliset nimet ovat sukunimistössämme tavallisia. Nimen vierasperäisyys ei aina merkitse sitä, että suku olisi ulkomailta peräisin, sillä supisuomalaisetkin ovat saaneet vieraskielisiä nimiä. Suvun alkuperää ei useinkaan näe suoraan nimestä, vaan sen selvittämiseen tarvitaan sukututkimus.

Lybeck on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Lybeck ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1887-1918

Lybeck-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 30 Lybeck-nimisen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Lybeck-nimisten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Helsinki (8 vainajaa) sekä Rantasalmi (3).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Lybeck, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 20.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1896–1940
Lakanneet yritykset
perust. 1951–1996

Sana Lybeck esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Lybeck

Lybeck (paikannimi)Katuosoitteissa

Lybeck on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Lybeck jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Lybeck esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Lybecksgatan, Lybecksgränden, Mikael Lybecks gata, Mikael Lybecks väg. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Lybeck-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Lybeck-suku ulkomailla

Ruotsissa Lybeck oli 138 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Norjassa Lybeck oli 111 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tanskassa Lybeck on ollut 26 ihmisen sukunimi vuonna 2016.

22913826111
Lybeck Pohjolassa

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 396 henkeä, joiden sukunimi oli LYBECK.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Любекк ("Ljubekk") tarkoittaa nimeä Lybeck. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Samankaltaisia nimiä kuin Lybeck

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: lybeck.com, lybeck.eu, lybeck.net, lybeck.org, lybeck.fi, lybeck.info, lybeck.name. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Lybeck i Finland. Surname Lybeck in Finland.

©Tuomas Salste