Lyhty: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Lyhty

Lyhty on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Lyhty-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 83

v. 2015 84

v. 2016 84

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Lyhty on noin sijalla 7 600.

Lyhty-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Lyhty on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Lyhty ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1919–1939
Lakanneet yritykset
perust. 1964–1994

Sana Lyhty esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Lyhty

Lyhty (paikannimi)Katuosoitteissa

Lyhty on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Lyhty jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Lyhty esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Lyhtykatu, Lyhtykuja, Lyhtyrinne, Lyhtytie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Lyhty-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Люхтю ("Ljuhtju") tarkoittaa nimeä Lyhty. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Lÿchtÿ on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Lyhty olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Lyhty i Finland. Surname Lyhty in Finland.

©Tuomas Salste