Lyhykäinen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Lyhykäinen

Lyhykäinen on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Lyhykäisten määrä on laskenut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 152 max

v. 2014 121

v. 2015 120

v. 2016 118

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Lyhykäinen on noin sijalla 5 900.

Lyhykäinen on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Lyhykäinen ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Lyhykäisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 9 Lyhykäisen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1984–1993

Sana Lyhykäinen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisella kartalla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Lyhykäiset ulkomailla

Ruotsissa Lyhykäinen oli 22 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Люхюкяйнен ("Ljuhjukjainen") tarkoittaa nimeä Lyhykäinen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Lÿhÿkäin on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Lyhykäinen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Lyhykainen tai Lyhykaeinen, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: lyhykainen.com, lyhykainen.eu, lyhykainen.fi, lyhykainen.info, lyhykainen.name, lyhykainen.net, lyhykainen.org, lyhykaiset.com, lyhykaiset.eu, lyhykaiset.fi, lyhykaiset.info, lyhykaiset.name, lyhykaiset.net, lyhykaiset.org. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Lyhykäinen i Finland. Surname Lyhykäinen in Finland.

©Tuomas Salste