Lyly: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Lyly

Lyly on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Lyly-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 320 max

v. 1985 338

v. 2014 366

v. 2015 362

v. 2016 363

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Lyly on noin sijalla 2 300.

Verrattuna muihin sukunimiin Lyly on lyhyt nimi.

Lyly on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Lyly ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1921

Lylyjä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 36 Lylyn asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Lyly-nimisten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Helsinki (8 vainajaa) sekä Sulkava (4).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Lyly, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 28.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1899–1941
Lakanneet yritykset
perust. 1946–1998

Sana Lyly tai Lylyn esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Lyly

Lyly (paikannimi)Katuosoitteissa

Lyly on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 16 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, kylä/kaupunginosa/kulmakunta, saari, talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Lyly jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Lyly esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Lylykaari, Lylykatu, Lylykuja, Lylynkuja, Lylynrinne, Lylyntie, Lylypolku, Lylytie, Lylyvägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Lyly-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Etunimi Lyly

Lyly on myös miehen etunimi. Vuonna 2016 Lyly oli yhtenä etunimenä 22 miehellä. Sukunimenä Lyly on kuitenkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli 363 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Lylyt ulkomailla

Ruotsissa Lyly oli 36 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Люлю ("Ljulju") tarkoittaa nimeä Lyly. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Lÿlÿ on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Lyly olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Lyly

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: lyly.com, lyly.eu, lyly.fi, lyly.info, lyly.net, lyly.name, lyly.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Lyly i Finland. Surname Lyly in Finland.

©Tuomas Salste