Lyra: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Lyra

Lyra on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Lyra-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 73

v. 2015 75

v. 2016 77

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Lyra on noin sijalla 8 100.

Lyra-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Lyra on lyhyt nimi.

Lyra on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Lyra ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1887-1918

Lyra-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 15 Lyra-nimisen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Lyra-nimisten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Helsinki (6 vainajaa) sekä Iisalmi (3).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Lyra, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 11.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1910–1938
Lakanneet yritykset
perust. 1971–1994

Sana Lyra esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Lyra osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Lyra esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Lyragränden. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Etunimi Lyra

Lyra on myös naisen etunimi. Vuonna 2016 Lyra oli yhtenä etunimenä 13 naisella. Sukunimenä Lyra on kuitenkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli 77 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Lyra-suku ulkomailla

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 120 henkeä, joiden sukunimi oli LYRA.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 19 henkeä, joiden sukunimi oli LYRA.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Люра ("Ljura") tarkoittaa nimeä Lyra. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Samankaltaisia nimiä kuin Lyra

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Lyra i Finland. Surname Lyra in Finland.

©Tuomas Salste