Lyytikäinen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Lyytikäinen

Lyytikäinen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleinen. Noin joka 3 000:s suomalainen on Lyytikäinen.

Lyytikäisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 1892 max

v. 2014 1828

v. 2015 1836

v. 2016 1830

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Lyytikäinen on noin sijalla 450.

Nimi on tulkittu vanhan "savolaisen suursuvun" nimeksi. Vuonna 1890 Lyytikäinen-nimisiä oli pelkästään Savon maaseudulla 500–1000.

Verrattuna muihin sukunimiin Lyytikäinen on melko pitkä nimi.

Lyytikäinen on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Lyytikäinen ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Lyytikäinen on tavallisimpia nimiä mm. seuraavilla paikkakunnilla:

Listalla on kuntia, joissa Lyytikäinen on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikat on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkit). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Lyytikäinen ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 92 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Lyytikäisiä on 1 830.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1928

Lyytikäisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 159 Lyytikäisen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Lyytikäisten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Helsinki (23 vainajaa), Kuopio (13), Heinävesi (10) sekä Mäntyharju (10). Valtaosa asui Uudellamaalla ja Itä-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Lyytikäinen, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 108.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1897–1939
Lakanneet yritykset
perust. 1945–2004

Sana Lyytikäinen tai Lyytikäisen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Lyytikäinen

Lyytikäinen (paikannimi)

Lyytikäinen on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on maastokohde sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Lyytikäinen jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Karttapaikan avulla saa Lyytikäinen-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Lyytikäiset ulkomailla

Ruotsissa Lyytikäinen oli 44 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Люутикяйнен ("Ljuutikjainen") tarkoittaa nimeä Lyytikäinen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Lÿtikäin on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Lyytikäinen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Lyytikainen tai Lyytikaeinen, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Lyyti Lyytikäinen.

Samankaltaisia nimiä kuin Lyytikäinen

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: lyytikainen.com, lyytikainen.fi, lyytikainen.info, lyytikainen.net, lyytikainen.org, lyytikainen.eu, lyytikainen.name, lyytikaiset.com, lyytikaiset.eu, lyytikaiset.fi, lyytikaiset.info, lyytikaiset.name, lyytikaiset.net, lyytikaiset.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Lyytikäinen i Finland. Surname Lyytikäinen in Finland.

©Tuomas Salste