Mård: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Mård

Mård on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Mård-nimisten määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1990 392

v. 2014 471

v. 2015 484

v. 2016 490

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Mård on noin sijalla 1 800.

Verrattuna muihin sukunimiin Mård on lyhyt nimi. Nimessä on vierasperäinen kirjain (å). Ei-suomenkieliset nimet ovat sukunimistössämme tavallisia. Nimen vierasperäisyys ei aina merkitse sitä, että suku olisi ulkomailta peräisin, sillä supisuomalaisetkin ovat saaneet vieraskielisiä nimiä. Suvun alkuperää ei useinkaan näe suoraan nimestä, vaan sen selvittämiseen tarvitaan sukututkimus.

Mård on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Mård ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Mård on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Mård on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Mård ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 79 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Mård-nimisiä on 490.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1888-1930

Mård-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 39 Mård-nimisen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Mård-nimisten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Kiuruvesi (7 vainajaa), Mustasaari (5) sekä Ähtävä (5).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Mård, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 26.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1912
Lakanneet yritykset
perust. 1957–2000

Sana Mård esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Mård

Mård (paikannimi)Katuosoitteissa

Mård on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Mård jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Mård esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Mårdgatan, Mårdgränd, Mårdgränden, Mårdstigen, Mårdvägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Mård-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Mård-suku ulkomailla

Ruotsissa Mård oli 708 ihmisen sukunimi vuonna 2015. Nimi on siis Ruotsissa yleisempi kuin Suomessa.

Norjassa Mård oli 12 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tanskassa Mård on ollut 8 ihmisen sukunimi vuonna 2016.

490708812
Mård Pohjolassa

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 180 henkeä, joiden sukunimi oli MARD.

Tiesitkö, että...

Nimi kirjoitetaan joskus Mard tai Maard, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Mårten Mård.

Samankaltaisia nimiä kuin Mård

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: mard.com, mard.info, mard.net, mard.org, mard.eu, mard.fi, mard.name. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Mård i Finland. Surname Mård in Finland.

©Tuomas Salste