Määttälä: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Määttälä

Määttälä on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Määttälä-nimisten määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 184 max

v. 2014 296

v. 2015 297

v. 2016 301

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Määttälä on noin sijalla 2 700.

Määttälä on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Määttälä ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Määttälä on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Määttälä on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Määttälä ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 82 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Määttälä-nimisiä on 301.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958

Määttälä-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 10 Määttälän asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1926
Lakanneet yritykset
perust. 1950–2000

Sana Määttälä tai Määttälän esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Määttälä

Määttälä (paikannimi)Katuosoitteissa

Määttälä on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 9 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Määttälä jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Määttälä esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Määttäläntie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Määttälä-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Määttälät ulkomailla

Ruotsissa Määttälä oli 14 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Мяаттяля ("Mjaattjalja") tarkoittaa nimeä Määttälä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Nimi kirjoitetaan joskus Maattala tai Maeaettaelae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Määttälä

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: maattala.com, maattala.fi, maattala.eu, maattala.info, maattala.name, maattala.net, maattala.org, maattalat.com, maattalat.eu, maattalat.fi, maattalat.info, maattalat.name, maattalat.net, maattalat.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Määttälä i Finland. Surname Määttälä in Finland.

©Tuomas Salste