Madetoja: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Madetoja

Madetoja on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Madetojien määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 124 max

v. 2014 172

v. 2015 174

v. 2016 176

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Madetoja on noin sijalla 4 200.

Madetoja on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Madetoja ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1923

Madetojia tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 14 Madetojan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Madetojien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Kärsämäki (5 vainajaa) sekä Pyhäntä (3).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Madetoja, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 10.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1914
Lakanneet yritykset
perust. 1947–1973

Sana Madetoja esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Madetoja

Madetoja (paikannimi)Katuosoitteissa

Madetoja on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Madetoja jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Madetoja esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Leevi Madetojan katu, Madetojagränden, Madetojanaukio, Madetojankuja. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Madetoja-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Madetojat ulkomailla

Ruotsissa Madetoja oli 14 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Мадетоя tarkoittaa nimeä Madetoja. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Madelen Madetoja.

Samankaltaisia nimiä kuin Madetoja

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: madetoja.com, madetoja.fi, madetoja.org, madetoja.eu, madetoja.info, madetoja.name, madetoja.net, madetojat.com, madetojat.eu, madetojat.fi, madetojat.info, madetojat.name, madetojat.net, madetojat.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Madetoja i Finland. Surname Madetoja in Finland.

©Tuomas Salste