Mäenrinta: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Mäenrinta

Mäenrinta on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Mäenrintojen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 29 max

v. 2015 41

v. 2016 41

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2015–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Mäenrinta on noin sijalla 13 000.

Mäenrinta-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Mäenrinta on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Mäenrinta ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Mäenrinta on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Mäenrinta on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Mäenrinta ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 22 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Mäenrintoja on 41.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958

Mäenrintoja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 6 Mäenrinnan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Mäenrinta

Mäenrinta (paikannimi)

Mäenrinta on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 10 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on rakennus sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Mäenrinta jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Karttapaikan avulla saa Mäenrinta-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Мяэнринта ("Mjaenrinta") tarkoittaa nimeä Mäenrinta. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Nimi kirjoitetaan joskus Maenrinta tai Maeenrinta, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Mäenrinta

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Mäenrinta i Finland. Surname Mäenrinta in Finland.

©Tuomas Salste