Mahlio: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Mahlio

Mahlio on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Mahlioiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 32

v. 2016 32

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Mahlio on noin sijalla 16 000.

Mahlio-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Mahlio on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Mahlio ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Mahlio

Mahlio (paikannimi)Katuosoitteissa

Mahlio on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, kylä/kaupunginosa/kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Mahlio jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Mahlio esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Mahlionpolku, Mahliontie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Mahlio-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Махлио tarkoittaa nimeä Mahlio. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Machliå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Mahlio olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Mahad Mahlio.

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Mahlio i Finland. Surname Mahlio in Finland.

©Tuomas Salste