Maikkunen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Maikkunen

Maikkunen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Maikkusten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 18 max

v. 2015 30

v. 2016 29

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2015–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Maikkunen on noin sijalla 17 000.

Maikkunen-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kymmenennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Maikkunen on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Maikkunen ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Maikkuset ulkomailla

Ruotsissa Maikkunen oli 12 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Майккунен tarkoittaa nimeä Maikkunen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Maickuin on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Maikkunen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Maikku Maikkunen tai Mainio Maikkunen.

Samankaltaisia nimiä kuin Maikkunen

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Maikkunen i Finland. Surname Maikkunen in Finland.

©Tuomas Salste