Maila: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Maila

Maila on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Maila-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 44

v. 2016 46

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Maila on noin sijalla 12 000.

Maila-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Maila on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Maila ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Maila-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 8 Mailan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1946–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1897–1943
Lakanneet yritykset
perust. 1948–2000

Sana Maila tai Mailan esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Maila

Maila (paikannimi)Katuosoitteissa

Maila on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, rakennus sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Maila jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Maila esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Mailakatu, Mailakuja, Mailankuja, Mailantie, Mailapolku, Mailatie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Maila-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Etunimi Maila

Maila on myös naisen etunimi. Vuonna 2016 Maila oli yhtenä etunimenä 3 397 naisella, mikä tarkoittaa, että noin joka 800:s nainen oli etunimeltään Maila. Juuri etunimenä Maila onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 46 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä naisten ensimmäisenä etunimenä (2 924 henkeä). Toisena tai kolmantena etunimenä se on harvinaisempi (473).

Mailat ulkomailla

Espanjassa oli vuonna 2014 yhteensä 186 henkeä, joiden sukunimi oli MAILA.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Майла tarkoittaa nimeä Maila. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Maili Maila tai Mainio Maila.

Samankaltaisia nimiä kuin Maila

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Maila i Finland. Surname Maila in Finland.

©Tuomas Salste