Mainio: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Mainio

Mainio on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Mainioiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 118

v. 2015 121

v. 2016 124

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Mainio on noin sijalla 5 600.

Mainio on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Mainio ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1885-1929

Mainioita tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 8 Mainion asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Mainioiden yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Paavola (4 vainajaa) sekä Revonlahti (4).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Mainio, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 7.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1908–1937
Lakanneet yritykset
perust. 1952–2000

Sana Mainio tai Mainiot esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Mainio

Mainio (paikannimi)Katuosoitteissa

Mainio on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Mainio jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Mainio esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Mainiontie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Mainio-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Etunimi Mainio

Mainio on myös miehen etunimi. Vuonna 2016 Mainio oli yhtenä etunimenä 420 miehellä, mikä tarkoittaa, että noin joka 7 000:s mies oli etunimeltään Mainio. Juuri etunimenä Mainio onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 124 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä miesten toisena tai kolmantena etunimenä (396 henkeä). Ensimmäisenä etunimenä se on harvinaisempi (24).

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Майнио tarkoittaa nimeä Mainio. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Maini Mainio.

Samankaltaisia nimiä kuin Mainio

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: mainio.eu, mainio.info, mainio.net, mainio.com, mainio.fi, mainio.name, mainio.org, mainiot.com, mainiot.eu, mainiot.fi, mainiot.info, mainiot.name, mainiot.net, mainiot.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Mainio i Finland. Surname Mainio in Finland.

©Tuomas Salste