Maja: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Maja

Maja on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Majojen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 412 max

v. 2014 392

v. 2015 384

v. 2016 381

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Maja on noin sijalla 2 200.

Verrattuna muihin sukunimiin Maja on lyhyt nimi.

Maja on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Maja ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1924

Majoja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 44 Majan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Majojen yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Kankaanpää (4 vainajaa), Pori (3), Pomarkku (3), Nokia (3) sekä Hämeenkyrö (3). Lähes kaikki asuivat Uudellamaalla ja Länsi-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Maja, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 32.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1923–1939
Lakanneet yritykset
perust. 1945–2007

Sana Maja, Majan tai Majat esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Maja

Maja (paikannimi)Katuosoitteissa

Maja on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 45 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on maastokohde, pelto/niitty, saari, suo sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Maja jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Maja esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Majakatu, Majakuja, Majamaantie, Majankatu, Majankuja, Majantie, Majapolku, Majarinne, Majataival, Majatie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Maja-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Etunimi Maja

Maja on myös naisen etunimi. Vuonna 2016 Maja oli yhtenä etunimenä 391 naisella, mikä tarkoittaa, että noin joka 7 000:s nainen oli etunimeltään Maja. Samaan aikaan Maja oli 381 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä naisten ensimmäisenä etunimenä (293 henkeä). Toisena tai kolmantena etunimenä se on harvinaisempi (98).

Majat ulkomailla

Norjassa Maja oli 7 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Espanjassa oli vuonna 2014 yhteensä 141 henkeä, joiden sukunimi oli MAJA.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Мая tarkoittaa nimeä Maja. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Maj Maja tai Majid Maja.

Samankaltaisia nimiä kuin Maja

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: maja.com, maja.eu, maja.fi, maja.info, maja.name, maja.net, maja.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Maja i Finland. Surname Maja in Finland.

©Tuomas Salste