Mäkäläinen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Mäkäläinen

Mäkäläinen on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Mäkäläisten määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 77 max

v. 2014 138

v. 2015 143

v. 2016 143

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Mäkäläinen on noin sijalla 5 000.

Mäkäläinen on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Mäkäläinen ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Мякяляйнен ("Mjakjaljainen") tarkoittaa nimeä Mäkäläinen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Mäkäläin on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Mäkäläinen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Makalainen tai Maekaelaeinen, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Mäkäläinen

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: makalainen.com, makalainen.eu, makalainen.fi, makalainen.info, makalainen.name, makalainen.net, makalainen.org, makalaiset.com, makalaiset.eu, makalaiset.fi, makalaiset.info, makalaiset.name, makalaiset.net, makalaiset.org. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Mäkäläinen i Finland. Surname Mäkäläinen in Finland.

©Tuomas Salste