Mäkeläinen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Mäkeläinen

Mäkeläinen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleinen. Noin joka 4 200:s suomalainen on Mäkeläinen.

Mäkeläisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 1360 max

v. 2014 1301

v. 2015 1297

v. 2016 1300

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Mäkeläinen on noin sijalla 700.

Mäkeläinen on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Mäkeläinen ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Mäkeläinen on tavallisimpia nimiä mm. seuraavilla paikkakunnilla:

Listalla on kuntia, joissa Mäkeläinen on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikat on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkit). Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää. Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Mäkeläinen ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 148 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Mäkeläisiä on 1 300.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1928

Mäkeläisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 111 Mäkeläisen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Mäkeläisten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Suomussalmi (12 vainajaa), Muolaa (10) sekä Koiviston maalaiskunta (8). Valtaosa asui Pohjois- ja Itä-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Mäkeläinen, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 61.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1897–1938
Lakanneet yritykset
perust. 1946–1999

Sana Mäkeläinen tai Mäkeläisen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Mäkeläinen osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Mäkeläinen esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Mäkeläisenkuja, Mäkeläisentie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Mäkeläiset ulkomailla

Ruotsissa Mäkeläinen oli 32 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 5 henkeä, joiden sukunimi oli MAKELAINEN.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Мякеляйнен ("Mjakeljainen") tarkoittaa nimeä Mäkeläinen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Mäkeläin on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Mäkeläinen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Makelainen tai Maekelaeinen, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Mäkeläinen

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: makelainen.com, makelainen.fi, makelainen.net, makelaiset.fi, makelainen.eu, makelainen.info, makelainen.name, makelainen.org, makelaiset.com, makelaiset.eu, makelaiset.info, makelaiset.name, makelaiset.net, makelaiset.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Mäkeläinen i Finland. Surname Mäkeläinen in Finland.

©Tuomas Salste