Mäki-Hakola: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Mäki-Hakola

Mäki-Hakola on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Mäki-Hakola-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 36

v. 2016 36

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Mäki-Hakola on noin sijalla 14 000.

Mäki-Hakola-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Mäki-Hakola on melko pitkä nimi.

Mäki-Hakola on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Mäki-Hakola ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Mäki-Hakola

Mäki-Hakola (paikannimi)

Mäki-Hakola on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Mäki-Hakola jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Karttapaikan avulla saa Mäki-Hakola-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Мяки-Хакола ("Mjaki-Hakola") tarkoittaa nimeä Mäki-Hakola. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Mäki=Hacola on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Mäki-Hakola olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Maki-Hakola tai Maeki-Hakola, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Mäki-Hakola

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Mäki-Hakola i Finland. Surname Mäki-Hakola in Finland.

©Tuomas Salste