Mäki-Korte: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Mäki-Korte

Mäki-Korte on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Mäki-Kortteiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 31

v. 2016 31

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Mäki-Korte on noin sijalla 16 000.

Mäki-Korte-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kymmenennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Mäki-Korte on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Mäki-Korte ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Mäki-Korte

Mäki-Korte (paikannimi)

Mäki-Korte on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Mäki-Korte jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Karttapaikan avulla saa Mäki-Korte-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Мяки-Корте ("Mjaki-Korte") tarkoittaa nimeä Mäki-Korte. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Mäki=Corte on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Mäki-Korte olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Maki-Korte tai Maeki-Korte, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Mäki-Korte

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Mäki-Korte i Finland. Surname Mäki-Korte in Finland.

©Tuomas Salste