Mäki-Leppilampi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Mäki-Leppilampi

Mäki-Leppilampi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Mäki-Leppilampien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 75

v. 2015 75

v. 2016 76

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Mäki-Leppilampi on noin sijalla 8 200.

Mäki-Leppilampi-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Mäki-Leppilampi on melko pitkä nimi.

Mäki-Leppilampi on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Mäki-Leppilampi ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Mäki-Leppilampi on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Mäki-Leppilampi on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Mäki-Leppilampi ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 30 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Mäki-Leppilampia on 76.

Paikannimi Mäki-Leppilampi

Mäki-Leppilampi (paikannimi)

Mäki-Leppilampi on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Mäki-Leppilampi jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Karttapaikan avulla saa Mäki-Leppilampi-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Мяки-Леппилампи ("Mjaki-Leppilampi") tarkoittaa nimeä Mäki-Leppilampi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Mäki=Leppilambj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Mäki-Leppilampi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Maki-Leppilampi tai Maeki-Leppilampi, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Mäki-Leppilampi

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Mäki-Leppilampi i Finland. Surname Mäki-Leppilampi in Finland.

©Tuomas Salste