Mäki-Penttilä: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Mäki-Penttilä

Mäki-Penttilä on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Mäki-Penttilöiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 65

v. 2015 64

v. 2016 64

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Mäki-Penttilä on noin sijalla 9 400.

Mäki-Penttilä-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Mäki-Penttilä on melko pitkä nimi.

Mäki-Penttilä on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Mäki-Penttilä ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Mäki-Penttilä

Mäki-Penttilä (paikannimi)

Mäki-Penttilä on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Mäki-Penttilä jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Karttapaikan avulla saa Mäki-Penttilä-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Мяки-Пенттиля ("Mjaki-Penttilja") tarkoittaa nimeä Mäki-Penttilä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Mäki=Pentilä on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Mäki-Penttilä olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Maki-Penttila tai Maeki-Penttilae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Mäki-Penttilä

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Mäki-Penttilä i Finland. Surname Mäki-Penttilä in Finland.

©Tuomas Salste