Mäki-Petäjä: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Mäki-Petäjä

Mäki-Petäjä on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Mäki-Petäjien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 90

v. 2015 92

v. 2016 93

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Mäki-Petäjä on noin sijalla 7 100.

Mäki-Petäjä-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Mäki-Petäjä on melko pitkä nimi.

Mäki-Petäjä on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Mäki-Petäjä ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Mäki-Petäjä on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Mäki-Petäjä on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Mäki-Petäjä ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 33 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Mäki-Petäjiä on 93.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Мяки-Петяя ("Mjaki-Petjaja") tarkoittaa nimeä Mäki-Petäjä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Mäki=Petäiä on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Mäki-Petäjä olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Maki-Petaja tai Maeki-Petaejae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Mäki-Petäjä

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Mäki-Petäjä i Finland. Surname Mäki-Petäjä in Finland.

©Tuomas Salste