Mäki-Tarkka: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Mäki-Tarkka

Mäki-Tarkka on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen. Mäki-Tarkkojen lukumäärä oli 20 henkeä vuonna 2015. Nykyinen lukumäärä on ollut alle 20 Suomen kansalaista vuonna 2016.

Verrattuna muihin sukunimiin Mäki-Tarkka on melko pitkä nimi.

Paikannimi Mäki-Tarkka

Mäki-Tarkka (paikannimi)

Mäki-Tarkka on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Mäki-Tarkka jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Karttapaikan avulla saa Mäki-Tarkka-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Мяки-Таркка ("Mjaki-Tarkka") tarkoittaa nimeä Mäki-Tarkka. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Mäki=Tarca on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Mäki-Tarkka olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Maki-Tarkka tai Maeki-Tarkka, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Mäki-Tarkka

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Mäki-Tarkka i Finland. Surname Mäki-Tarkka in Finland.

©Tuomas Salste