Mäki-Välkkilä: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Mäki-Välkkilä

Mäki-Välkkilä on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Mäki-Välkkilä-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 35

v. 2016 35

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Mäki-Välkkilä on noin sijalla 15 000.

Mäki-Välkkilä-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Mäki-Välkkilä on melko pitkä nimi.

Mäki-Välkkilä on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Mäki-Välkkilä ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Mäki-Välkkilä

Mäki-Välkkilä (paikannimi)

Mäki-Välkkilä on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Mäki-Välkkilä jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Karttapaikan avulla saa Mäki-Välkkilä-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Мяки-Вяльккиля ("Mjaki-Vjalkkilja") tarkoittaa nimeä Mäki-Välkkilä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Mäki=Wälkilä on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Mäki-Välkkilä olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Maki-Valkkila tai Maeki-Vaelkkilae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Mäki-Välkkilä

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Mäki-Välkkilä i Finland. Surname Mäki-Välkkilä in Finland.

©Tuomas Salste