Mäkiaho: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Mäkiaho

Mäkiaho on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Mäkiahojen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 195 max

v. 2014 215

v. 2015 216

v. 2016 215

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Mäkiaho on noin sijalla 3 600.

Mäkiaho on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Mäkiaho ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1892-1919

Mäkiahoja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 18 Mäkiahon asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Mäkiahojen yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Lieto (3 vainajaa) sekä Joutsa (3).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Mäkiaho, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 14.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1935
Lakanneet yritykset
perust. 1952–2000

Sana Mäkiaho tai Mäkiahon esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Mäkiaho

Mäkiaho (paikannimi)Katuosoitteissa

Mäkiaho on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 134 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, metsäalue, pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Mäkiaho jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Mäkiaho esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Mäkiahontie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Mäkiaho-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Mäkiahot ulkomailla

Ruotsissa Mäkiaho oli 24 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Мякиахо ("Mjakiaho") tarkoittaa nimeä Mäkiaho. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Nimi kirjoitetaan joskus Makiaho tai Maekiaho, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Mäkiaho

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: makiaho.com, makiaho.eu, makiaho.fi, makiaho.info, makiaho.name, makiaho.net, makiaho.org, makiahot.com, makiahot.eu, makiahot.fi, makiahot.info, makiahot.name, makiahot.net, makiahot.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Mäkiaho i Finland. Surname Mäkiaho in Finland.

©Tuomas Salste