Mäkikallio: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Mäkikallio

Mäkikallio on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Mäkikallioiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 37

v. 2016 38

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Mäkikallio on noin sijalla 14 000.

Mäkikallio-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Mäkikallio on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Mäkikallio ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014

Sana Mäkikallio esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisella kartalla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Mäkikallio

Mäkikallio (paikannimi)Katuosoitteissa

Mäkikallio on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 13 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Mäkikallio jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Mäkikallio esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Mäkikallio, Mäkikalliogränden, Mäkikalliogården, Mäkikallionkuja, Mäkikallionpiha, Mäkikalliontie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Mäkikallio-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Мякикаллио ("Mjakikallio") tarkoittaa nimeä Mäkikallio. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Mäkicalliå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Mäkikallio olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Makikallio tai Maekikallio, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Mäkikallio

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Mäkikallio i Finland. Surname Mäkikallio in Finland.

©Tuomas Salste