Mäkiniemi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Mäkiniemi

Mäkiniemi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Mäkiniemien määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 263 max

v. 2014 295

v. 2015 296

v. 2016 298

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Mäkiniemi on noin sijalla 2 700.

Mäkiniemi on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Mäkiniemi ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1891-1924

Mäkiniemiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 26 Mäkiniemen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Mäkiniemien yleisin asuinpaikka oli Kortesjärvi (4 vainajaa).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Mäkiniemi, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 18.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1899
Lakanneet yritykset
perust. 1948–1997

Sana Mäkiniemi tai Mäkiniemen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Mäkiniemi

Mäkiniemi (paikannimi)Katuosoitteissa

Mäkiniemi on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 30 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on metsäalue, niemi sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Mäkiniemi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Mäkiniemi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Mäkiniementie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Mäkiniemi-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Мякиниеми ("Mjakinijemi") tarkoittaa nimeä Mäkiniemi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Nimi kirjoitetaan joskus Makiniemi tai Maekiniemi, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Mäkiniemi

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: makiniemet.com, makiniemet.eu, makiniemet.fi, makiniemet.info, makiniemet.name, makiniemet.net, makiniemet.org, makiniemi.com, makiniemi.eu, makiniemi.fi, makiniemi.info, makiniemi.name, makiniemi.net, makiniemi.org. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Mäkiniemi i Finland. Surname Mäkiniemi in Finland.

©Tuomas Salste