Mäkitalo: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Mäkitalo

Mäkitalo on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleinen. Noin joka 3 000:s suomalainen on Mäkitalo.

Mäkitalojen määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 1546 max

v. 2014 1800

v. 2015 1802

v. 2016 1806

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Mäkitalo on noin sijalla 450.

Mäkitalo on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Mäkitalo ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Mäkitalo on tavallisimpia nimiä mm. seuraavilla paikkakunnilla:

Listalla on kuntia, joissa Mäkitalo on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Listalla ei ole kaikkia tällaisia kuntia, mutta oheiseen karttaan ne on kaikki merkitty (violetit merkit). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Mäkitalo ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 123 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Mäkitaloja on 1 806.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1885-1927

Mäkitaloja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 104 Mäkitalon asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Mäkitalojen yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Merikarvia (9 vainajaa), Pelkosenniemi (8) sekä Kortesjärvi (7). Lähes kaikki asuivat Pohjois- ja Länsi-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Mäkitalo, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 72.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1921–1939
Lakanneet yritykset
perust. 1947–2004

Sana Mäkitalo tai Mäkitalon esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Mäkitalo

Mäkitalo (paikannimi)Katuosoitteissa

Mäkitalo on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 222 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, rakennus sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Mäkitalo jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Mäkitalo esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Mäkitalonkatu, Mäkitalonkuja, Mäkitalontie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Mäkitalo-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Mäkitalot ulkomailla

Ruotsissa Mäkitalo oli 291 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Norjassa Mækitalo oli 13 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

180629113
Mäkitalot Pohjolassa

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Мякитало ("Mjakitalo") tarkoittaa nimeä Mäkitalo. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Nimi kirjoitetaan joskus Makitalo tai Maekitalo, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Mäkitalo

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: makitalo.eu, makitalo.fi, makitalo.net, makitalo.org, makitalot.com, makitalo.com, makitalo.info, makitalo.name, makitalot.eu, makitalot.fi, makitalot.info, makitalot.name, makitalot.net, makitalot.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Mäkitalo i Finland. Surname Mäkitalo in Finland.

©Tuomas Salste