Mäkitervo: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Mäkitervo

Mäkitervo on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Mäkitervojen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 10 max

v. 2015 23

v. 2016 23

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2015–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Mäkitervo on noin sijalla 20 000.

Mäkitervo-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 12. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Mäkitervo on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Mäkitervo ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Мякитерво ("Mjakitervo") tarkoittaa nimeä Mäkitervo. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Mäkiterfwå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Mäkitervo olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Makitervo tai Maekitervo, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Mäkitervo

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Mäkitervo i Finland. Surname Mäkitervo in Finland.

©Tuomas Salste