Mäkivuoti: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Mäkivuoti

Mäkivuoti on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Mäkivuoti-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 35 max

v. 2015 41

v. 2016 42

v. 2017 42

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2015–2017 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Mäkivuoti on noin sijalla 13 000.

Mäkivuoti-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Мякивуоти ("Mjakivuoti") tarkoittaa nimeä Mäkivuoti. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Mäkifwootj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Mäkivuoti olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Makivuoti tai Maekivuoti, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Mäkivuoti

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Mäkivuoti, Finland.

©Tuomas Salste