Mäkivuoti: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Mäkivuoti

Mäkivuoti on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Mäkivuoti-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 35 max

v. 2015 41

v. 2016 42

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2015–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Mäkivuoti on noin sijalla 13 000.

Mäkivuoti-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Mäkivuoti on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Mäkivuoti ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Мякивуоти ("Mjakivuoti") tarkoittaa nimeä Mäkivuoti. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Mäkifwootj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Mäkivuoti olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Makivuoti tai Maekivuoti, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Mäkivuoti

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Mäkivuoti i Finland. Surname Mäkivuoti in Finland.

©Tuomas Salste