Makkara: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Makkara

Makkara on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen. Makkaroiden lukumäärä oli 51 henkeä vuonna 1970. Tuoreempi tieto vuodelta 2016 kertoo, että lukumäärä oli alle 20 Suomen kansalaista.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Makkaroita tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 21 Makkaran asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1914–1937
Lakanneet yritykset
perust. 1945–1992

Sana Makkara esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Makkara

Makkara (paikannimi)Katuosoitteissa

Makkara on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 7 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on maastokohde, matalikko, niemi, pelto/niitty sekä saari.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Makkara jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Makkara esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Makkarakuja, Makkaratanhua, Makkaratie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Makkara-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Маккара tarkoittaa nimeä Makkara. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Make Makkara tai Makreeta Makkara.

Samankaltaisia nimiä kuin Makkara

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Makkara i Finland. Surname Makkara in Finland.

©Tuomas Salste