Makslahti: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Makslahti

Makslahti on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Makslahtien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 37

v. 2016 37

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Makslahti on noin sijalla 14 000.

Makslahti-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Makslahti on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Makslahti ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1923–1936

Sana Makslahti tai Makslahden esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisella kartalla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Makslahti osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Makslahti esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Makslahdenkatu, Makslahdenpolku, Makslahdentie, Makslahtivägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Makslahdet ulkomailla

Ruotsissa Makslahti oli 24 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Макслахти tarkoittaa nimeä Makslahti. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Maxlachtj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Makslahti olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Maks Makslahti tai Makreeta Makslahti.

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Makslahti i Finland. Surname Makslahti in Finland.

©Tuomas Salste