Malmi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Malmi

Malmi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko yleinen. Noin joka 7 000:s suomalainen on Malmi.

Malmien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 823 max

v. 1985 821

v. 2014 835

v. 2015 833

v. 2016 836

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Malmi on noin sijalla 1 000.

Malmi on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Malmi ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Malmi on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Malmi on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Malmi ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 18 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Malmeja on 836.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1926

Malmeja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 77 Malmin asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Malmien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Virolahti (12 vainajaa), Helsinki (5) sekä Merikarvia (5). Valtaosa asui Etelä- ja Länsi-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Malmi, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 58.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1899–1944
Lakanneet yritykset
perust. 1945–2005

Sana Malmi tai Malmin esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Malmi

Malmi (paikannimi)Katuosoitteissa

Malmi on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 15 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, kylä/kaupunginosa/kulmakunta, rautatieliikennepaikka sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Malmi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Malmi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Malmikatu, Malmikuja, Malmin asematie, Malmin kalmistotie, Malmin kauppatie, Malmin lentoasema, Malmin Lentoasema Rak, Malmin raitti, Malminkaari, Malminkatu, Malminkuja, Malminpolku, Malminrinne, Malmintie, Malmiportti, Malmitie, Otto Malminkatu. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Malmi-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Etunimi Malmi

Malmi on myös etunimi. Etunimenä se on kuitenkin Suomessa harvinainen.

Malmit ulkomailla

Ruotsissa Malmi oli 36 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Малми tarkoittaa nimeä Malmi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Malak Malmi tai Malek Malmi.

Samankaltaisia nimiä kuin Malmi

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: malmi.com, malmi.eu, malmi.fi, malmi.info, malmi.org, malmi.name, malmi.net. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Malmi i Finland. Surname Malmi in Finland.

©Tuomas Salste