Männikkö: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Männikkö

Männikkö on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleinen. Noin joka 4 000:s suomalainen on Männikkö.

Männikköjen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 1222 max

v. 2014 1385

v. 2015 1385

v. 2016 1384

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Männikkö on noin sijalla 600.

Männikkö on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Männikkö ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Männikkö on tavallisimpia nimiä mm. seuraavilla paikkakunnilla:

Listalla on kuntia, joissa Männikkö on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikat on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkit). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Männikkö ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 147 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Männikköjä on 1 384.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1933

Männikköjä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 92 Männikön asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Männikköjen yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Vimpeli (6 vainajaa), Jalasjärvi (6), Kuortane (5) sekä Muhos (5). Valtaosa asui Pohjanmaalla ja Kanta-Hämeessä.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Männikkö, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 66.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1899–1944
Lakanneet yritykset
perust. 1945–2000

Sana Männikkö tai Männikön esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Männikkö

Männikkö (paikannimi)Katuosoitteissa

Männikkö on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 368 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, metsäalue sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Männikkö jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Männikkö esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Männikkö, Männikkökatu, Männikkökuja, Männikköperä, Männikköpolku, Männikkörinne, Männikkötie, Männikkövahe, Männikkövägen, Männikönkatu, Männikönkuja, Männikönmutka, Männikönpolku, Männikönraitti, Männikönrinne, Männiköntie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Männikkö-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Männiköt ulkomailla

Ruotsissa Männikkö oli 96 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 128 henkeä, joiden sukunimi oli MANNIKKO.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Мянниккё ("Mjannikkjo") tarkoittaa nimeä Männikkö. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Nimi kirjoitetaan joskus Mannikko tai Maennikkoe, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Männikkö

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: mannikko.com, mannikko.info, mannikko.org, mannikko.eu, mannikko.fi, mannikko.name, mannikko.net, mannikot.com, mannikot.eu, mannikot.fi, mannikot.info, mannikot.name, mannikot.net, mannikot.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Männikkö i Finland. Surname Männikkö in Finland.

©Tuomas Salste