Mannila: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Mannila

Mannila on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleinen. Noin joka 4 200:s suomalainen on Mannila.

Manniloiden määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 1228 max

v. 2014 1300

v. 2015 1301

v. 2016 1301

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Mannila on noin sijalla 700.

Mannila on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Mannila ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Mannila on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Mannila on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Mannila ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 11 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Manniloita on 1 301.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1932

Manniloita tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 122 Mannilan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Manniloiden yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Helsinki (18 vainajaa), Pori (5), Ahlainen (5), Jalasjärvi (5) sekä Renko (5). Valtaosa asui Etelä- ja Länsi-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Mannila, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 97.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1898–1944
Lakanneet yritykset
perust. 1945–2003

Sana Mannila tai Mannilan esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Mannila

Mannila (paikannimi)Katuosoitteissa

Mannila on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 146 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, talo sekä varastoalue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Mannila jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Mannila esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Mannila, Mannilankatu, Mannilanpolku, Mannilanraitti, Mannilantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Mannila-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Mannilat ulkomailla

Ruotsissa Mannila oli 46 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 104 henkeä, joiden sukunimi oli MANNILA.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Маннила tarkoittaa nimeä Mannila. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Manni Mannila tai Manal Mannila.

Samankaltaisia nimiä kuin Mannila

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: mannila.com, mannila.fi, mannila.net, mannila.org, mannila.eu, mannila.info, mannila.name, mannilat.com, mannilat.eu, mannilat.fi, mannilat.info, mannilat.name, mannilat.net, mannilat.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Mannila i Finland. Surname Mannila in Finland.

©Tuomas Salste