Männynsalo: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Männynsalo

Männynsalo on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Männynsalojen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 45 max

v. 2014 73

v. 2015 74

v. 2016 73

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Männynsalo on noin sijalla 8 500.

Männynsalo-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Männynsalo on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Männynsalo ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Männynsalo on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Männynsalo on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Männynsalo ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 20 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Männynsaloja on 73.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Мяннюнсало ("Mjannjunsalo") tarkoittaa nimeä Männynsalo. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Männÿnsalå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Männynsalo olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Mannynsalo tai Maennynsalo, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Männynsalo i Finland. Surname Männynsalo in Finland.

©Tuomas Salste