Mansikka-aho: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Mansikka-aho

Mansikka-aho on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Mansikka-aho-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 159 max

v. 2014 161

v. 2015 159

v. 2016 158

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Mansikka-aho on noin sijalla 4 600.

Verrattuna muihin sukunimiin Mansikka-aho on melko pitkä nimi.

Mansikka-aho on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Mansikka-aho ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1896-1921

Mansikka-aho-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 12 Mansikka-ahon asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Mansikka-aho-nimisten yleisin asuinpaikka oli Alajärvi (3 vainajaa).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Mansikka-aho, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 10.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Mansikka-aho

Mansikka-aho (paikannimi)Katuosoitteissa

Mansikka-aho on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 58 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, metsäalue, pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Mansikka-aho jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Mansikka-aho esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Mansikka-aho, Mansikka-ahontie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Mansikka-aho-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Мансикка-ахо tarkoittaa nimeä Mansikka-aho. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Mansicka=ahå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Mansikka-aho olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Mansikka Mansikka-aho tai Mansour Mansikka-aho.

Samankaltaisia nimiä kuin Mansikka-aho

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: mansikka-aho.com, mansikka-aho.net, mansikka-aho.eu, mansikka-aho.fi, mansikka-aho.info, mansikka-aho.name, mansikka-aho.org, mansikka-ahot.com, mansikka-ahot.eu, mansikka-ahot.fi, mansikka-ahot.info, mansikka-ahot.name, mansikka-ahot.net, mansikka-ahot.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Mansikka-aho i Finland. Surname Mansikka-aho in Finland.

©Tuomas Salste