Mansikka: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Mansikka

Mansikka on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko yleinen. Noin joka 9 000:s suomalainen on Mansikka.

Mansikoiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 621 max

v. 2014 594

v. 2015 591

v. 2016 592

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Mansikka on noin sijalla 1 500.

Mansikka on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Mansikka ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1927

Mansikoita tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 56 Mansikan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Mansikoiden yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Ruokolahti (10 vainajaa), Helsinki (9) sekä Antrea (7).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Mansikka, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 33.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1896–1928
Lakanneet yritykset
perust. 1947–1999

Sana Mansikka, Mansikan tai Mansikat esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Mansikka

Mansikka (paikannimi)Katuosoitteissa

Mansikka on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 18 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, niemi, pelto/niitty, saari sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Mansikka jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Mansikka esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Mansikankuja, Mansikantie, Mansikkaharju, Mansikkakatu, Mansikkakuja, Mansikkamaantie, Mansikkapolku, Mansikkaraitti, Mansikkarinne, Mansikkatie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Mansikka-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Etunimi Mansikka

Mansikka on myös naisen etunimi. Vuonna 2016 Mansikka oli yhtenä etunimenä 19 naisella. Sukunimenä Mansikka on kuitenkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli 592 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä naisten toisena tai kolmantena etunimenä (18 henkeä). Ensimmäisenä etunimenä se on harvinaisempi (1).

Mansikat ulkomailla

Ruotsissa Mansikka oli 40 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Мансикка tarkoittaa nimeä Mansikka. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Mansi Mansikka tai Mansour Mansikka.

Samankaltaisia nimiä kuin Mansikka

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: mansikat.eu, mansikat.fi, mansikat.info, mansikka.eu, mansikka.info, mansikka.name, mansikka.net, mansikat.com, mansikat.name, mansikat.net, mansikat.org, mansikka.com, mansikka.fi, mansikka.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Mansikka i Finland. Surname Mansikka in Finland.

©Tuomas Salste