Mansikkamäki: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Mansikkamäki

Mansikkamäki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko yleinen. Noin joka 8 000:s suomalainen on Mansikkamäki.

Mansikkamäkien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 581 max

v. 2014 654

v. 2015 648

v. 2016 646

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Mansikkamäki on noin sijalla 1 300.

Verrattuna muihin sukunimiin Mansikkamäki on melko pitkä nimi.

Mansikkamäki on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Mansikkamäki ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1926

Mansikkamäkiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 54 Mansikkamäen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Mansikkamäkien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Ikaalisten maalaiskunta (4 vainajaa), Kiukainen (4), Tampere (4) sekä Laihia (4). Valtaosa asui Länsi-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Mansikkamäki, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 42.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1950–1998
Toimivat oy:t
2011–2014

Sana Mansikkamäki tai Mansikkamäen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Mansikkamäki

Mansikkamäki (paikannimi)Katuosoitteissa

Mansikkamäki on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 184 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, metsäalue, rakennus sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Mansikkamäki jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Mansikkamäki esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Mansikkamäenkatu, Mansikkamäenpolku, Mansikkamäenraitti, Mansikkamäentie, Mansikkamäki. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Mansikkamäki-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Mansikkamäet ulkomailla

Ruotsissa Mansikkamäki oli 11 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Мансиккамяки ("Mansikkamjaki") tarkoittaa nimeä Mansikkamäki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Mansickamäkj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Mansikkamäki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Mansikkamaki tai Mansikkamaeki, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Mansikka Mansikkamäki tai Mansour Mansikkamäki.

Samankaltaisia nimiä kuin Mansikkamäki

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: mansikkamaki.com, mansikkamaki.fi, mansikkamaki.net, mansikkamaki.org, mansikkamaet.com, mansikkamaet.eu, mansikkamaet.fi, mansikkamaet.info, mansikkamaet.name, mansikkamaet.net, mansikkamaet.org, mansikkamaki.eu, mansikkamaki.info, mansikkamaki.name. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Mansikkamäki i Finland. Surname Mansikkamäki in Finland.

©Tuomas Salste