Mantovaara: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Mantovaara

Mantovaara on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Mantovaarojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 66

v. 2015 65

v. 2016 66

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Mantovaara on noin sijalla 9 200.

Mantovaara-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Mantovaara on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Mantovaara ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1984

Sana Mantovaara esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisella kartalla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Mantovaara

Mantovaara (paikannimi)Katuosoitteissa

Mantovaara on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Mantovaara jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Mantovaara esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Mantovaarantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Mantovaara-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Mantovaarat ulkomailla

Ruotsissa Mantovaara oli 10 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Мантоваара tarkoittaa nimeä Mantovaara. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Mandofwara on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Mantovaara olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Manta Mantovaara tai Manh Mantovaara.

Samankaltaisia nimiä kuin Mantovaara

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Mantovaara i Finland. Surname Mantovaara in Finland.

©Tuomas Salste