Mäntsälä: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Mäntsälä

Mäntsälä on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Mäntsälä-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 38

v. 2016 37

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Mäntsälä on noin sijalla 14 000.

Mäntsälä-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Mäntsälä on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Mäntsälä ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1876–1941
Lakanneet yritykset
perust. 1945–2006

Sana Mäntsälä tai Mäntsälän esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Mäntsälä

Mäntsälä (paikannimi)Katuosoitteissa

Mäntsälä on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 5 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kunta, kylä/kaupunginosa/kulmakunta, metsäalue, rautatieliikennepaikka sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Mäntsälä jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Mäntsälä esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Mäntsälänkuja, Mäntsäläntie, Mäntsälävägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Mäntsälä-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Мянтсяля ("Mjantsjalja") tarkoittaa nimeä Mäntsälä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Mändzälä on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Mäntsälä olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Mantsala tai Maentsaelae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: mantsala.com, mantsala.fi, mantsala.info, mantsala.net, mantsala.org, mantsala.eu, mantsala.name, mantsalat.com, mantsalat.eu, mantsalat.fi, mantsalat.info, mantsalat.name, mantsalat.net, mantsalat.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Mäntsälä i Finland. Surname Mäntsälä in Finland.

©Tuomas Salste