Mänty: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Mänty

Mänty on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko yleinen.

Mäntyjen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 468 max

v. 1985 451

v. 2014 516

v. 2015 513

v. 2016 508

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Mänty on noin sijalla 1 700.

Mänty on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Mänty ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1885-1928

Mäntyjä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 46 Männyn asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Mäntyjen yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Jurva (10 vainajaa), Helsinki (3), Hiitola (3) sekä Rovaniemen maalaiskunta (3). Valtaosa asui Itä- ja Länsi-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Mänty, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 31.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1916–1941
Lakanneet yritykset
perust. 1952–2003

Sana Mänty esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Mänty

Mänty (paikannimi)Katuosoitteissa

Mänty on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 15 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on pelto/niitty, saari sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Mänty jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Mänty esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Myyraksen Mäntytie, Männynkierto, Männyntie, Mäntyaukio, Mäntyharju, Mäntykaari, Mäntykaarre, Mäntykatu, Mäntykierto, Mäntykuja, Mäntymaantie, Mäntymutka, Mäntyperä, Mäntypiha, Mäntypolku, Mäntyraitti, Mäntyrinne, Mäntytaival, Mäntytie, Mäntyvahe. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Mänty-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Männyt ulkomailla

Ruotsissa Mänty oli 50 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 158 henkeä, joiden sukunimi oli MANTY.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Мянтю ("Mjantju") tarkoittaa nimeä Mänty. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Mändÿ on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Mänty olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Manty tai Maenty, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Mänty

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: manty.com, manty.net, manty.org, manty.eu, manty.fi, manty.info, manty.name. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Mänty i Finland. Surname Mänty in Finland.

©Tuomas Salste